16 اردیبهشت 1398 - 10:24
شناسه خبر: 7533
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد:
لزوم همکاری بخش دولتی و خصوصی برای گذر از تحریم ها/تسهیل در استاندارها با رویکرد پیشرفت
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در نشستی که با هدف هم اندیشی با انجمن های صنفی، تولیدی و خدماتی در جهت رفع چالش های تولیدکنندگان و رونق تولید برگزار شده بود اعلام کرد: به موجب قانونی که در اواخر سال 96 به تصویب رسیده است سازمان ملی استاندارد ایران استقلال ویژه و جایگاه نظارتی، حاکمیتی و فرابخشی به دست آورده به طوری که هر آنچه که در کشور وجود دارد باید از استاندارد و کیفیت پیروی کند و برخلاف گذشته بحث کیفیت به طور کامل به این سازمان واگذار شده است.
وی در ادامه افزود: سازمان ملی استاندارد ایران در سال های اخیر به خدمات و فرآیندها نیز ورود کرده است چراکه خدماتی که در سال های اخیر پیگیری می شود در سلامت مردم نقش بسزایی دارد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر فعالیت بنگاه های اقتصادی در جهت استانداردسازی فعالیت هایشان، خاطرنشان کرد: عنوان این قانون تقویت و ارتقای نظام استاندارد است یعنی قانونگذار ارتقای جایگاه نظام استاندارد را تنها از سازمان ملی استاندارد انتظار ندارد.
پیروزبخت در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تحریم های ناجوانمردانه فضای جدیدی را ایجاد کرده که بسیاری از فعالیت های اقتصادی رنگ و بوی سابق را ندارد و دستخوش تغییراتی خواهد شد که برای برون رفت از آن می بایست با هم همکاری داشته باشم و ما این عزم را داریم که از منظر خود هرآنچه می توانیم انجام دهیم.
وی در ادامه با اشاره به شعار رونق تولید گفت: سازمان ملی استاندارد ایران سال گذشته بسته های حمایت از تولید و حمایت از واردات و صادرات تسهیلاتی ارائه کرد که در شورای عالی استاندارد به تصویب رسید اما همچنان شاهد مشکلات ناشی از بی اطلاعی از این تسهیلات هستیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران مهمترین نقش سازمان استاندارد در رونق تولید در سال جاری را کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری عنوان کرد و گفت: برخلاف آنچه در ذهن بسیاری از فعالان است بهره وری و اشتغال با هم نسبت مستقیم دارند چراکه طبق تعریف جدید سازمان APO بهره وری مساوی کیفیت و نوآوری است بنابراین کیفیت مولفه بهره وری است که می تواند راهگشای فعالیت ها باشد.
وی همچنین ایجاد هماهنگی بین صنایع را از عوامل گسترش صادرات برشمرد و گفت: امضای تفاهمنامه های سازمان ملی استاندارد ایران با دیگر کشورها یکی از عوامل توسعه صادرات است چراکه سبب می شود کشورهای دیگر کالاهای ایرانی را بهتر خریداری کنند.
پیروزبخت در ادامه بر افزایش قابلیت انطباق محصولات با مقررات فنی تاکید و خاطرنشان کرد: در صورتی که بتوانیم با همکاری یکدیگر مقررات فنی تدوین کنیم بسیاری از موارد تسهیل می شود، اعتماد مشتریان نیز جلب می شود، مسوولیت پذیری خود را نسبت به کالاها نشان می دهیم و در بازارهای صادراتی خود را نشان می دهیم و مقرراتی را که سبب جرایم قانونی می شود از بین می بریم.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه نباید پروانه های استاندارد را به عنوان مجوز قلمداد کرد تصریح کرد: این وظیفه هر بنگاهی است و ما برای مشتریان شما تایید می کنیم که محصول شما با استاندارد انطباق دارد.
وی همچنین قلمداد کردن هزینه کارمزد خدمات سازمان ملی استاندارد به عنوان هزینه ای بالا بر دوش بنگاه های اقتصادی که سبب افزایش قیمت محصول می شود را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اگر به درستی قضاوت کنید این هزینه ها در مقابل هزینه های دیگر بنگاه ها مانند تبلیغات بسیار اندک است.
پیروزبخت با اشاره به تشکیل فراکسیون استاندارد و کیفیت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما برای رونق تولید به قانون جدیدی نیاز نداریم چراکه در صورتی که قانون بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید رعایت شود رونق تولید ایجاد خواهد کرد چراکه ما در شرایط ویژه ای هستیم و نیازی به قانون جدید نداریم.
دبیران و روسای انجمن های صنایع غذایی کشور نیز در میان روسا و مسوولان تشکل هایی بودند که در این جلسه حضور پیدا کردند.
عدم افزایش حد نصاب نمرات منفی چالش جدید تولیدکنندگان
نایب رئیس انجمن فرآورده های گوشتی ایران نیز با اشاره به تمدید پروانه های استاندارد از یکسال به سه سال، عدم تغییر در حد نصاب نمرات منفی که سبب ابطال یا تعلیق پروانه های استاندارد میشود را از نکات منفی این طرح عنوان کرد.
دبیر انجمن صنایع کنسرو ایران نیز عدم افزایش سقف امتیازهای منفی واحدهای تولیدی را مورد نقد قرار داد و گفت: با وجود تمدید مدت اعتبار پروانه ها، امتیازات منفی سبب لغو پروانه های استاندارد می شود.
دبیر انجمن فرآورده های گوشتی ایران با اشاره به قدیمی بودن استانداردها خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد تولید فرآورده های گوشتی کارگاهی در کشور هستیم که به رغم داشتن استاندارد ملی، در استان های مختلف اجرا میشود و برخوردی با آنها صورت نمی گیرد.
دبیر انجمن افزودنی های صنایع غذایی نیز مالیات بر ارزش افزوده را یکی از معضلات عمده صنعت غذا برشمرد که سبب گرانی غذا میشود و خواستار بازنگری در نحوه وصول آن از تولیدکنندگان شد.
بوروکراسی را کاهش دهید
نماینده انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی نیز با حضور در این جلسه زمانبر بودن اخذ مجوزها از سازمان ملی استاندارد را با توجه به تحریم های اقتصادی از جمله مشکلات فعالان این حوزه معرفی کرد و خواستار اجتناب از موازی کاری میان این سازمان با سازمان غذا و دارو شد.
محسن کشمیری، دبیر انجمن کره گیاهی ایران نیز از دیگر نمایندگان انجمن های غذایی حاضر در این جلسه بود که با تاکید بر لزوم اعتماد بیشتر به مسوولین کنترل کیفی مستقر در کارخانجات با هدف کاهش بوروکراسی های اداری، درخواست رسیدگی به فروش محصولات فله و غیراستاندارد را مطرح کرد.
محمدرضا عرب زاده از انجمن نشاسته و گلوکز ایران نیز وجود قوانین متعدد را از جمله چالش های تامین مواد اولیه تولیدی و صادرات عنوان کرد که بعضا ماه ها تولیدکنندگان را درگیر تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید می کند. وی پروسه انتقال ارز به کشور در وضعیت فعلی تحریمی را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت: در شرایط خاص اقتصادی فعلی کشور زمان واردات و صادرات باید کاهش یابد.
روند تدوین و تجدیدنظر استانداردها طولانی است
نماینده انجمن شیرینی و شکلات ایران نیز با اشاره به روند طولانی تدوین و تجدیدنظر در استانداردها، بوروکراسی اداری و عدم خروجی مناسب جلسات را از چالش های مهم این صنعت برشمرد و پیشنهاد برگزاری جلسات در محل انجمن شیرینی و شکلات ایران را مطرح کرد.
وی همچنین با انتقاد از نوع نگاه به بحث تراریختگی گفت: تبلیغات منفی در ارتباط با تراریختگی به صنعت ما لطمه وارد کرده است چراکه به دلیل تراریخته بودن ماده اولیه روغن مورد استفاده، روی محصولات تولیدی خود واژه تراریخته درج می کنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در پایان این جلسه پس از استماع چالش های پیش روی انجمن ها و تشکل های تولیدی و خدماتی بر لزوم تشکیل کارگروه های تخصصی برای پیگیری موارد و اخذ نظرات بخش خصوصی در حوزه های تخصصی تاکید کرد و از ساده سازی و دسته بندی دستورالعمل ها خبر داد.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان ملی استاندارد در سال جاری تسهیل در استانداردها با رویکرد پیشرفت است از فعالان اقتصادی دعوت کرد نظرات خود در ارتباط با تجدیدنظر را به این سازمان انتقال دهند.